Under Kulturnatten sjuder museet av liv. Vi presenterar ett program som kretsar kring medborgarrättsrörelsen, Martin Luther King Jr, amerikanska södern och soulmusiken.

Ett samtal om medborgarrättsrörelsen och musiken

Medborgarrättsrörelsen bars fram av soulmusik från artister som Aretha Franklin, James Brown och Curtis Mayfield. Radiojournalisten Mats Nileskär, som nyligen tilldelades Stora journalistpriset, har träffat dem alla. I ett samtal med Måns Mosesson, skribent på Dagens Nyheter, diskuterar han musikens betydelse i ett turbulent amerikanskt 60-tal – och var man ska leta för att hitta dagens omvälvande röster.

Workshop ”I have a dream”.

Vad är hemligheten bakom Martin Luther Kings inspirerande tal? Välkomna på en miniworkshop om att skriva och framföra ditt eget ”I have a dream” tal.

Pyssel

Kom och gör din egen pin eller ett vykort och skicka en hälsning från utställningen Rätten till frihet, Martin Luther King Jr.

Talk about

Lyssna till våra museilärare som presenterar utställningen Rätten till Frihet – Martin Luther King Jr.

Bistron

Njut av drinken Apple mint julep och en tallrik med Texas bean chili med majsbröd. Till efterrätt erbjuder vi smarrig pecannötpaj.

Butiken

Hitta fina erbjudanden i butiken relaterade till Martin Luther King.

Kvällens program

18.00 Program på scenen och talk about på engelska i filmsal