Slutsålt!
Bli medlem i museet och få förtur till biljettbokning, fritt eller rabatterat inträde till våra kommande konserter, samtal, provningar och evenemang.

Som musiker använder Giske inte bara sin saxofon, även kroppen är ett viktigt redskap. Han spelar med cirkulär andning, en teknik som påminner om den man använder för att spela instrumentet didgeridoo.

Tidningen The Guardian beskriver Giskes musik som hypnotisk och med inspiration från jazzlegenden Albert Ayler. I stället för att gömma det imperfekta, misstagen och instrumentets bi-ljud, förstärker han dem. Hans andning och ljudet av tangenterna som trycks ned, förstärks med ljudeffekter och blir en del av musiken och upplevelsen live.

Den norske musikern Giske är bosatt i London och har tidigare bott på Bali och i Köpenhamn. Han har släppt två album; Surrender (2019) och Cracks (2021).

Konserten, som äger rum i museets Bistro Nobel, inleds kl 18.00 och varar i cirka en timme. Under kvällen serverar Bistro Nobel smårätter från sin fredagsmeny och erbjuder även cocktails, vin, öl och alkoholfria alternativ. Bistron är öppen fram till klockan 21.00. I biljettpriset ingår även entré till museets utställningar som även de håller öppet fram till klockan 21.00.


Nights at the Nobel Prize Museum / Medlemskap

Välkommen till en upplevelse utöver det vanliga på Nobel Prize Museum när vi öppnar upp för en sen kväll på museet varje fredag. Här bjuder vi in till upplevelser för alla sinnen i form av litterära samtal, musik, konserter, science talks, provningar och workshops. Läs mer om våra kommande fredagskvällar i programkalendern här.

Som medlem i Nobel Prize Museum har du rabatterat pris på många programbiljetter och går gratis på många andra aktiviteter under ett år.
Läs mer om medlemskap här.

Välkommen att uppleva en sen kväll på Nobel Prize Museum.


 

Fotopolicy

Nobel Prize Museum fotograferar, filmar och livesänder många av våra evenemang. Nobel Prize Museum kan komma att använda materialet i våra verksamheter, kommunikationskanaler och i sociala medier. Kontakta oss om du har frågor om detta.