Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 2019 utdelades gemensamt till Abhijit Banerjee, Esther Duflo och Michael Kremer för deras experimentella ansats att mildra global fattigdom.

Deras forskning har redan bidragit till att mildra global fattigdom och har stor potential att ytterligare förbättra livet för de fattigaste människorna på jorden. På bara två årtionden har deras experimentella ansats förändrat utvecklingsekonomin, som nu är ett blomstrande forskarfält.

På seminariet kommer professor Kremer att ge en överblick för forskarområdet och diskutera policyutveckling.

Seminariet är ett samarbete mellan Nobel Prize Museum och SNS och är del av seminarieserien IIES/SNS International Policy Talks.

Seminariet hålls på engelska och leds av Martina Björkman Nyqvist, docent vid Handelshögskolan i Stockholm och ansluten forskare till J-Pal (Jameel Poverty Action Lab). Hennes arbete riktar in sig på hälsa och utbildning i utvecklingsländer.

 

Registrering med kaffe från 14.30. Samtalet börjar kl. 15.00. Observera att seminariet hålls på annan plats än SNS vanliga lokaler på grund av en renovering.