Trots all rättvisekamp är endast 5 % av Nobelpristagarna kvinnor, och orättvisorna syns både i skolan och i arbetslivet. Så hur gör vi? Under kvällen möts professor Thomas Perlmann, sekreterare i Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet, och Annika Hedås Falk, utbildningschef på Nobel Prize Museum, i ett samtal om hur utvecklingen mot en ökad jämställdhet ser ut, såväl inom utbildningssystemet som när det gäller att välja ut framtida Nobelpristagare.

Besatta Teatern är en ambulerande teater med Stockholm som bas och som med humor, kvickhet, sång, dans och drama, skildrar historiska kvinnor i nutidsperspektiv. Under kvällen ger Åsa Karlin och Tess Paulsen ett explosivt sång– och dansdrama om historien kring de kvinnliga Nobelpristagarna i fysik, kemi och medicin och utmaningar som vetenskapskvinnorna mött.

Dessutom håller vi visningar i början och slutet av kvällen, med fokus på kvinnor som fått Nobelpriset. Vilka utmaningar har de haft och har de tvingats till andra tillvägagångssätt än sina manliga kollegor?

• 17.00 Dörrarna öppnas: happy hour i bistron
  • 17.15 Visning (första tillfället av två): En guidad tur i museet med fokus på kvinnliga Nobelpristagare
  • 18.00 Teater: Föreställningen Skandal – ett explosivt sång–och dansdrama om historien kring de kvinnliga Nobelpristagarna i fysik, kemi och medicin. Besatta Teatern gestaltar med humor och musik utmaningarna som historiens vetenskapskvinnor mött.
  • 18.50 Panelsamtal: Professor Thomas Perlmann, ständig sekreterare i Nobelförsamlingen vid Karolinska institutet samtalar med Annika Hedås Falk, utbildningschef på Nobel Prize Museum, om hur utvecklingen mot en ökad jämställdhet ser ut, såväl inom utbildningssystemet som när det gäller att välja ut framtida Nobelpristagare.
  • 19.15 Visning (andra tillfället): En guidad tur i museet med fokus på kvinnliga Nobelpristagare
  • 20.00 Museet stänger

Boka biljett till programkvällen 8 mars via länken ovan – begränsat antal platser till teatern och samtalet, boka i god tid för att säkra sittplats. Drop-in för ståplats.

Varmt välkomna!