Om oss
Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden. Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder Nobel Prize Museum in till utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor. Museets pedagogiska arbete strävar efter att våra besökare ska känna att de själva kan vara med och förbättra världen i Nobelprisets anda.

Idag finns vi på Stortorget i Gamla stan. I framtiden skapar vi ett nytt kultur- och vetenskapshus vid Slussen i Stockholm.

Om tjänsten
Vi söker en engagerad och nytänkande lärare som med inspiration av Nobelpriset vill utveckla och leda program för barn, elever och lärare i en spännande och kreativ miljö. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (37,5 timme per vecka) med tillträde den 1 januari 2021 eller enligt överenskommelse, provanställning 6 månader tillämpas.

Du kommer att ingå i museets skolgrupp som består av utbildade lärare. Tillsammans utvecklar och erbjuder vi program och resurser för skolklasser, lärare barn och familjer. Din arbetstid är vanligen dagtid på vardagar – ibland förläggs arbetet till kväll och helg. Den huvudsakliga delen av arbetet bedrivs från museet i Stockholm men resor både inrikes och utrikes kan förekomma.

Denna tjänst har inriktning mot program för förskola och grundskola samt barn- och familjeverksamhet. Du tar ett huvudansvar för att organisera aktiviteter för helger och lov och håller i medlemsklubben Barnens Nobelklubb med aktiviteter och kommunikation via nyhetsbrev och medlemsblad till barnen.

I uppdraget ingår t ex att:
– leda och utveckla program för skolklasser från förskola och grundskola
– ansvara för museets barnverkstad med experiment och aktiviteter
– organisera aktiviteter för barn och familjer
– arrangera lärarkvällar och andra seminarier för lärare på svenska och engelska
– utveckla lektionsmaterial och lärarhandledningar för webben
– skapa aktiviteter för skolelever och barnfamiljer kopplade till utställningarna
– hålla i visningar av våra utställningar för olika grupper
– särskilt ansvara för museets pedagogiska arbete runt något av Nobelprisämnena
– bedriva omvärldsbevakning inom relevanta områden
– bidra med övriga arbetsuppgifter inom museet vid behov

Om dig
Vi tror att du som söker har:
– lärarlegitimation för grundskolan
– erfarenhet från undervisning i grundskola
– dokumenterat god kommunikativ och administrativ förmåga
– mycket god språknivå i engelska både tal och skrift
– hög digital kompetens och vilja att hitta nyskapande lösningar
– god kännedom om skolans styrdokument
– ett nätverk inom skolområdet

Vi vill att du som söker denna tjänst är både kunnig, nyfiken och påhittig. Du ska ha mycket goda ämneskunskaper inom Nobelprisrelaterade ämnen och ha en vilja att lära dig mer. Utöver det behöver du ha ett tydligt pedagogiskt driv och kunna utforma aktiviteter och övningar för olika åldersgrupper som är både lärorika, roliga och utmanande.

Vi ser inkludering och mångfald som en viktig del av vårt arbete – för att skapa en god arbetsmiljö och för kvaliteten i vårt publika arbete. Vi drivs av ett starkt engagemang för de värden Nobelpriset står för; vetenskap, humanism och fredsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Rekryteringsprocess
Ansök via denna länk senast 1 november 2021
Intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Frågor
Annika Hedås Falk, Utbildningschef Nobel Prize Museum
annika.hedas-falk@nobelprize.org