Vi söker dig som:

• Är en kunnig och kreativ grundskollärare.
  • Vill arbeta för att barn och unga ska bli intresserade av vetenskap, litteratur och fredsarbete.
  • Vill vara med och skapa skolprogram och läraraktiviteter av högsta klass på Nobel Prize Museum.

Om oss

Nobelpriset visar att idéer förändrar världen. Nobelpristagarnas mod, kreativitet och envishet inspirerar och ger oss hopp för framtiden. Med utgångspunkt i Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred – bjuder vi på Nobel Prize Museum in till utställningar, skolprogram, föreläsningar och samtal om vår tids stora frågor. Museets pedagogiska arbete strävar efter att våra besökare ska känna att de själva kan vara med och förbättra världen i Nobelprisets anda.

Nobelprismuseet är idag ett populärt besöksmål på Stortorget i Gamla stan. I framtiden skapar vi ett nytt kultur- och vetenskapshus vid Slussen i Stockholm.

Om tjänsten

Vi söker en engagerad och nytänkande lärare som med inspiration av Nobelpriset vill utveckla och leda program för barn, elever och lärare i en spännande och kreativ miljö. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (37,5 timme per vecka) med tillträde snarast, provanställning sex månader.

Du kommer att ingå i museets skolgrupp som består av utbildade lärare. Tillsammans utvecklar och erbjuder vi program och resurser för skolklasser, lärare, barn och familjer. Din arbetstid är vanligen dagtid på vardagar – ibland förläggs arbetet till kväll och helg. Den huvudsakliga delen av arbetet bedrivs från museet i Stockholm men resor både inrikes och utrikes kan förekomma.

Denna tjänst har inriktning mot program för förskola och grundskola samt barn- och familjeverksamhet. Du tar ett huvudansvar för att organisera aktiviteter för helger och lov, håller i museets medlemsklubb för barn och driver utvecklingen av ett attraktivt barn- och familjeerbjudande på museet.

I uppdraget ingår exempelvis att:

• utveckla och leda program och utställningsvisningar för skolklasser från förskola och grundskola
  • organisera aktiviteter för barn och familjer samt ansvara för museets barnverkstad med experiment och aktiviteter
  • arrangera lärarkvällar och andra fortbildande aktiviteter för lärare på svenska och engelska
  • utveckla lektionsmaterial och lärarhandledningar för digitala kanaler
  • bedriva omvärldsbevakning inom relevanta områden
  • bidra med övriga arbetsuppgifter inom museet vid behov

Om dig

Du som söker har:

• lärarlegitimation för, samt erfarenhet från undervisning i, grundskola
  • dokumenterat god kommunikativ och administrativ förmåga
  • mycket god språknivå i engelska både tal och skrift
  • hög digital kompetens och vilja att hitta nyskapande lösningar
  • god kännedom om skolans styrdokument
  • ett nätverk inom skolområdet

Du som söker bör vara kunnig, nyfiken och påhittig. Du ska ha mycket goda ämneskunskaper inom Nobelprisrelaterade ämnen och en vilja att lära dig mer. Utöver det behöver du ha ett kreativt och pedagogiskt driv och kunna utforma lärorika och relevanta aktiviteter och övningar för olika åldersgrupper. Erfarenhet av projektledning är meriterande.

Vi tillämpar ett mångfaldsperspektiv i våra rekryteringar och drivs av ett starkt engagemang för de värden Nobelpriset står för; vetenskap, humanism och fredsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Rekryteringsprocess

Intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde snarast möjligt.

Ansök här.