Upptäckterna som belönas med Nobelpriset är intressanta men inte alltid så enkla att förstå. På Södra teatern kommer ledamöter från de prisutdelande institutionerna till vår undsättning: Sara Snogerup Linse, Anna Wedell och Ulf Danielsson.

Efter det leder Petra Mede ett klurigt Nobelquiz.

Kvällen modereras av Anna Sjöström Douagi, programchef på Nobel Prize Museum och Nobelexperten och historikern Gustav Källstrand.

Kvällen inleds med mingel, tilltugg och något gott i glaset. Programmet sätter igång kl. 18.45.

Ord. entrébiljett: 190 kr | Studentbiljett: 150 kr

Program

18.00 Mingel, livejazz och enklare förtäring

18.30 Publikplatser intas

18.45 Scenprogram startar

 

Varmt välkomna!

Om de medverkande

Sara Snogerup Linse är professor i molekylär proteinvetenskap vid Lunds universitet, där hon forskar om proteiner som spelar roll i sjukdomar som Alzheimers, Parkinsons och diabetes. Sara är ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och Nobelkommittén för kemi, och utöver det skriver och illustrerar hon barnböcker.

Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik vid Uppsala universitet. Hans forskning handlar om hur strängteorin kan användas inom kosmologin. Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker, sommarpratat i P1 och varit med i På spåret. Ulf är ledamot av av Kungliga Vetenskapsakademien och Nobelkommittén för fysik.

Anna Wedell är professor i medicinsk genetik vid Karolinska institutet, och forskar om diagnostik av ärftliga sjukdomar. Hon arbetar också kring frågor om att göra förändringar i den mänskliga arvsmassan. Anna är ledamot av Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet och Nobelkommittén för fysiologi eller medicin.

Petra Mede är komiker, skådespelare och författare. Hon har sedan 2006 medverkat i ett flertal svenska program- och TV-sammanhang och lett ett antal stora TV-galor, bland annat Eurovision Song Contest, och varit SVTs Julvärd.  Petra har medverkat i Felix Herngrens hyllade och prisbelönta dramaserie Bonusfamiljen. På livescenen gjorde Petra 2016 sin första egna föreställning Den ofrivilliga divan.

 

 

  • Sara Snogerup Linse. Foto: Alexander Mahmoud

  • Ulf Danielsson. Foto: Alexander Mahmoud

  • Sara Snogerup Linse. Foto: Alexander Mahmoud

  • Ulf Danielsson. Foto: Alexander Mahmoud

Anna Wedell. Foto: Alexander Mahmoud

  • Från vä: Anna Wedell, Ulf Danielsson, Anna Sjöström Douagi och Gustav Källstrand. Foto: Alexander Mahmoud

  • Grön lapp - jag har förstått! Röd lapp - förklara mer...

  • Från vä: Anna Wedell, Ulf Danielsson, Anna Sjöström Douagi och Gustav Källstrand. Foto: Alexander Mahmoud

  • Grön lapp - jag har förstått! Röd lapp - förklara mer...