För att hylla Alfred Nobel, som tillbringade sina sista år i San Remo där han dog den 10 december 1896, skickar Regione Liguria, Comune di Sanremo och Handelskammaren Riviere di Liguria varje år blommor för utsmyckningen av Konserthuset och Stadshuset.

För 18 året i rad har Helén Magnusson, chefsflorist på Hässelby Blommor designat blomsterdekorationerna till prisutdelningen . Tillsammans med 12 florister arbetar hon i fyra dagar med att skapa dekorationerna som ska pryda stora scenen på Konserthuset.

Blommorna som odlas och skänks ifrån San Remo levereras till Hässelby Blommor den 4 december där arbetet med att förpreparera de 25 000 blommorna påbörjas omgående.

Dekorationerna för 2018 är inspirerade av bladets form och man arbetar med krispigt gröna och gula nyanser, med en accent av orange, samt frodiga och klorofyllgröna blad.

Ca 300 kilo grönt och 25 000 blommor fördelas på ljusgröna, gula och cremefärgade nejlikor, krysantemum, ljust gröngula cymbidiumorkidéer, rosor i olika gula och cremevita nyanser, gula gerbera och germini, ljusgrön anthurium samt mimosa. Dekorationerna i den bakre fondväggen lyfter fram bladets form i olika nyanser av grönt, gult och orange. Blomsterväggen i mitten, som är 15 kvm stor, kläs in med 9 000 rosor, nejlikor, germini och krysantemum i gula och cremefärgade nyanser.