Inte sedan 1950 har vi fått två Nobelpris i litteratur samma år. Det betyder två författarskap för alla litteraturintresserade att sätta sig in i och diskutera. På Stadsbiblioteket får du chansen att höra Nobelkommitténs ordförande Anders Olsson och två ledamöter från den nya utvidgade kommittén berätta om hur de tänker kring årets nya pristagare, vilkas namn avslöjats samma dag, i ett samtal med journalisten Yukiko Duke.

Samtalet är ett samarbete mellan Stockholm Stadsbibliotek och Nobel Prize Museum.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka via formuläret på Stockholm Stadsbiblioteks hemsida (öppnar en månad innan evenemanget och länk kommer upp här först då) eller ring stadsbibliotekets kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokningen stänger en timme före programstart.

Kom i tid! Bokade platser släpps 15 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser och ståplatser.

 

Om de medverkande

Yukiko Duke är kulturjournalist, författare, översättare och moderator. Hon är även konstnärlig ledare för Stockholm Literature, en årlig internationell litteraturfestival på Moderna Museet och projektledare för en seminarieserie som speglar samhällsutvecklingen i det moderna Japan. Duke håller föredrag om litteratur, läsning, japansk kultur och samhällsliv och driver en litteraturkanal på Youtube. Hon pendlar mellan Sverige och Japan och arbetar bl.a. som frilans för NHK, japans public service-företag. I Sverige sysslar hon främst med kulturjournalistik, som kritiker och reporter. Dessutom har hon skrivit böcker om japansk historia och matkultur, samt översatt japansk skönlitteratur bl a verk av Haruki Murakami och Nobelpristagaren Kenzaburo Oe.